A Moringa Birtok Kft. 2013 nyarán alakult családi vállalkozásként. Alapgondolata a falusi turizmus köré kapcsolható. Az a szándék vezérelt bennünket, hogy saját termékeinken és szolgáltatásainkon keresztül tegyük vonzóvá Györkönyt és környékét. Felhasználva ehhez a vidéki élet emberközeliségét, szakmai tapasztalatainkat, életérzéseink tárházát.

Tradicionálisan lovas múlttal rendelkező családunk anyai ágon kapcsolódik a sváb hagyományokhoz, azon belül is a szőlő és borkultúrához. Több, mint egy évtizede foglalkoztunk a gondolattal, hogy pincét és présházat vegyünk. A legszebb helyet Györkönyben találtuk. A több száz pincéből álló Pincehegy megragadta érzelmeinket és azóta is rabul ejt a hely varázsa. Vettünk egy pincét présházzal és megkezdtük álmaink megvalósítását. Így lett része álmainknak az ősi társállatunk, a ló is. Azt gondoltuk, hogy a mai ember pihenését aktívvá is tehetjük az által, hogy egy különleges sétakocsikázás keretében bemutatjuk a környéket, s ha nem is „járjuk be Tolnát, Baranyát”, azért sok szépet és jót tudunk mutatni közvetlen környezetünkben is.
Hagyományos sváb ételekkel, jó borokkal, pálinkával egyéb különlegességekkel, zenével, tánccal, szép lóval várjuk minden kedves vendégünket. Ha pedig a mámor, vagy Ámor legyőzné, helyben biztosítunk Önnek szállást.
Az összkomfortos présházakban (pincétől a padlásig) 16 fő elszállásolására van módunk. Emellett a Pincehegyen és a településen még akár 50 szálláshely is biztosítható.

Keress minket

Ha még nem hagytunk mély nyomot Benned, mert nem jártál még erre és nem láttad a hely diszkrét báját, akkor szeretnénk segíteni abban, hogy ide találj.

Budapestről és Pécs felől egyaránt az M6-os autópályán vagy a régi 6-os úton kell a Nagydorog-Kölesd kijáratig menni, majd Nagydorog irányába elfordulni. Nagydorog felé haladva, mintegy 10 km után Pusztahencse szélének érintésével a Györköny jobbra táblát követve 2 km-es bekötő út végén eléri az utazó a települést. A Fő utcáról a Rákóczi utcára kanyarodva és azon végighaladva feljutunk a Pincehegyre és a közösségi tér mellett a Novák sétányon vagyunk találhatóak. 

Nyitvatartás

Hétfő: 10:00-20:00
Kedd: 10:00-20:00
Szerda: 10:00-20:00
Csütörtök: 10:00-20:00
Péntek: 10:00-20:00
Szombat: 10:00-20:00
Vasárnap: 10:00-20:00